Jag ville bli elektriker i Borås

Mitt wifi i lägenheten är segt. Jag tänker anlita en firma som får fixa nätverksuttag i alla rum i min lägenhet. Jag vill kunna koppla in TV och dator direkt i väggen. Det ska bli snabbare internetuppkoppling om man kör nätverkssladd har jag hört. Vem ska jag kolla upp detta med? En elektriker Borås eller MediaMarkt i Borås? Som tur är lever vi i informationsåldern där ett svar inte är längre bort än din mobiltelefon. Jag får Googla upp detta.

Behöver jag verkligen skaffa nätverksuttag i varje rum? Nej, det är inte nödvändigt men så himla mycket bättre när man t.ex. kollar på TV. Du slipper ”hackande” bilder på skärmen när du har en kabel direkt in i Tv:n. Det kostar en slant att installera såklart, men den kostnaden tar jag gärna för bekvämligheten med ett snabbare Internet.

Vilka program brukar du titta på? Jag har i ärlighetens namn tappat lite koll på serier och program jag följer. Anledningen är det stora utbudet. Jag har Viaplay, Netflix, HBO, SVT Play, Amazon Prime och Apple TV. Det blir allt oftare att jag surfar runt på Youtube om jag inte hittar något intressant på de andra streamingkanalerna. Jag följer Matkoma på Youtube, de har bra matprogram.

När jag var yngre och pluggade i Borås ville jag bli elektriker. Drömmen var kanske inte att bli en elektriker i Borås, men jag gillar att jobba med el. Har faktiskt installerat solceller själv på mitt tak hemma. Det var svårt i början, men efter ett tag fick jag kläm på det. Till min hjälp hade jag en polare som arbetar på en byggfirma. Jag var på väg att skaffa vindkraft för 2 år sedan, men då tipsade polaren om solcellsanläggningar och det var tur att jag valde solceller istället för vindkraft. Det blåser nämligen alldeles för lite hos mig för att vindkraft ska vara lönsamt.

Lämna ett svar