Lär dig spela altsaxofon

När jag gick i skolan, någonstans under mellanstadiet, så fick alla som var intresserade av att lära sig spela ett instrument gratis lektioner en gång i veckan. Eftersom nästan alla av mina klasskamrater ville börja spela piano eller gitarr så bestämde jag mig för att börja spela altsaxofon för där behövde jag inte stå i kö för att komma med. Att spela altsaxofon är inte helt enkelt men det är kul eftersom det inte är så vanligt att någon väljer det instrumentet. Du kan köpa en ny eller begagnad saxofon, eller så kan du kanske låna en från skolan om du inte är säker på om du kommer att fortsätta spela länge. Lär dig spela altsaxofon med hjälp av övningsböcker och andra läromedel från Notlagret.

Lär dig noter för altsaxofon

Innan du börjar spela saxofon är det viktigt att förstå grundläggande musikteori och kunna läsa noter. Detta inkluderar att lära dig om tonhöjder, taktarter, notvärden och andra grundläggande musikaliska begrepp. Lär dig att förstå saxofonens olika delar, som munstycket, klaffarna och hur du monterar saxofonen korrekt. Saxofonspel involverar mycket andningsteknik och embouchure, vilket är hur du formar dina läppar och mun runt munstycket. En lärare kan vara till stor hjälp för att lära dig rätt teknik.

Öva med din altsaxofon

Övning är nyckeln till att bli skicklig på saxofon. Börja med enkla övningar och låtar och öka gradvis komplexiteten när du blir mer bekväm med instrumentet. Att ta saxofonlektioner med en kvalificerad lärare kan vara mycket fördelaktigt, särskilt i början. De kan ge dig direkt feedback och hjälpa dig att utveckla din teknik och musikaliska förmåga. Spela med andra musiker, som i en ensemble eller ensembles i ditt lokala samhälle, för att få erfarenhet av att spela i grupp. Lyssna på olika saxofonister och olika musikgenrer för att få inspiration och förbättra din förståelse för instrumentet.