Hissautomat

Någon gång brukar de flesta företag stå inför beslutet att expandera och utöka verksamheten, kanske utanför gränserna vilket kan medföra (beroende på vart man har lagret) att lagerhållningen måste tas till nästa steg. Om det redan är trångt bland de lagerförda artiklarna måste lagret på något sätt optimeras eller utökas. För många räcker det att optimera lagret och det gör man lätt med hjälp av en hissautomat. Med en hissautomat sparar du plats på lagret men ökar även hastigheten på plock samt minskar risken för fel. Visst låter det bra? Det kan vara lösningen istället för att behöva byta lokal.

Ergonomiska hissautomater

Har du någon gång arbetat med plock och pack på ett lager så vet du kanske hur svårt det kan vara att få till en bra ergonomi vid packbordet eller monteringsbänken. Det är inte alltid det går att ha höj- och sänkbara arbetsbord på ett lager och eftersom vi är så olika långa så blir det ganska stor skillnad i packhöjd. En bland många fördelar med att investera i en hissautomat är att det är väldigt ergonomiskt utformat och underlättar mycket för personalen som arbetar med att plocka order från hissautomaten.

Hissautomater & paternosterverk

Vad är då skillnaden på hissautomater och paternosterverk? Det korta svaret är ”egentligen inte så mycket”. Den största skillnaden har med konstruktion av drivlinan att göra. Hissautomater består av två hyllsektioner med flera hyllplan. Det finns en kran i hissautomatens mitt som är till för att hämta någon av hyllplanen för att sedan transportera den till öppningen där varan ska plockas. Medan ett paternosterverk kan jämföras med en karusell där alla hyllorna sitter ihop och därför rör sig i samma riktning när en hylla ska fram till plocköppningen på lagerverket. En liten rolig kuriosa är att ordet ”Paternoster” är kommet ur “Fader vår” – “Pater Noster” och liknas vid det radband som används vid bön.