Molntjänster eller hemmaserver?

Jag har länge funderat på att skaffa en egen server och förena nytta med nöje. Valet står mellan någon slags molntjänster eller att skaffa en hemmaserver. Båda alternativen har sina för- och nackdelar. Fördelen med en hemmaserver i garderoben är prisbilden, man kan köpa en begagnad server på blocket för en tusenlapp och vara igång på ett kick. Nackdelen är driftsäkerheten hemma, tänk om strömmen går? Och vad händer om någon mekanisk del går sönder, då måste jag köpa en ny del åka hem och montera och det lär ju ta några timmar innan det är igång igen, om jag nu hittar en passande del. Det kan ju vara svårt att hitta delar till gamla utgångna servers som inte tillverkas längre…. Sen bullrar servern en del och helt gratis blir det ju inte då dom där gamla rackarna har en tendens att dra en hel del ström. Fördelarna med molntjänster är man kommer undan alla riskerna ovan och även en hel del annat på Proclient tycker jag dom har samman fattat fördelarna med molntjänster på ett rätt bra sätt, nackdelen är ju dock priset. Jag funderar på att sätta upp en hel radda olika sajter som jag ska använda till min största hobby hemma som är sökmotoroptimering, ska man ha väldigt många sajter så blir det ju mycket belastning och då springer ju priset iväg. Jag kanske ska vänta tills jag kommit lite längre i mina planer. Jag måste ju hitta ett bra domännamn först sökmotoroptimering.com vore grymmebra, men den verkar ju vara upptagen. Jag får klura på det, vore ju cool att komma på ett namn t. ex. Google.com eller liknande ett riktigt bra namn som inte finns tidigare utan ett eget ord och som folk ändå kommer ihåg lätt. Jag får kluuura vidare ha en bra helg gott folk!

Lämna ett svar